Uncategorized

Rammstein: Δύσκολες στιγμές για το συγκρότημα μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

todayMarch 24, 2024 6

Background
share close
Festival banner advertising

Rammstein εξέδωσαν μια δήλωση μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του frontman Τill Lindemann, ο οποίος αποπέμφθηκε από τον εκδότη του βιβλίου του καθώς κατηγορήθηκε για κατανάλωση ποτών και ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Οι κατηγορίες εναντίον του Γερμανού τραγουδιστή προέκυψαν για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, όταν μία θαυμάστρια κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σχετικό βίντεο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Loudwire, οι κατηγορίες προήλθαν από έναν χρήστη με το όνομα Shelby69666, ο οποίος ανέβασε μια διαγραμμένη πλέον ανάρτηση με τίτλο “Fuck Rammstein” που έδειχνε μια φωτογραφία ενός μεγάλου μώλωπα με τη λεζάντα “Δεν έχω ιδέα πότε συνέβη αυτό“.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε παρακολουθήσει τη συναυλία του συγκροτήματος στο Βίλνιους την προηγούμενη μέρα και ήταν καλεσμένη σε ένα pre-party από ένα μέλος του crew της συναυλίας, που φέρεται να στρατολογεί γυναίκες για να σταθούν στην πρώτη σειρά στις συναυλίες των Rammstein.

Αφού πήγε στη συναυλία, ισχυρίστηκε ότι είχε ασαφείς αναμνήσεις γενικότερα, ενώ ξεκαθάρισε στις αναρτήσεις της ότι δεν κατηγορεί τoν Lidemann για βιασμό, δηλώνοντας:

Ο Till ΔΕΝ με άγγιξε. Δέχτηκε ότι δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του.

Σε άλλο σημείο, την περασμένη Παρασκευή (2 Ιουνίου) η γερμανική Tagesschau δημοσίευσε μια έκθεση που περιείχε νέες κατηγορίες από άλλες γυναίκες, οι οποίες κατηγορούσαν τον frontman για σεξουαλική επίθεση.

Τώρα μετά τις κατηγορίες, ο Lindemann αποσύρθηκε από τον εκδoτικό οίκο που ανήκει και το συγκρότημα εξέδωσε μια δεύτερη δήλωση στο διαδίκτυο:

Με σοκ παρακολουθήσαμε τις δημόσιες κατηγορίες εναντίον του Τill τις τελευταίες ημέρες. 

Η συμπαράστασή μας και ο σεβασμός μας πηγαίνει στις γυναίκες που επλήγησαν.

Ο δε εκδοτικός οίκος δήλωσε:

Από τη δική μας οπτική, ο Till Lindemann ξεπερνά τα όρια στην αντιμετώπιση των γυναικών. Αποφασίσαμε λοιπόν να τερματίσουμε τη συνεργασία μας μαζί του με άμεση ισχύ, καθώς η σχέση εμπιστοσύνης μας με τον συγγραφέα έχει διαλυθεί ανεπανόρθωτα.

Απαντώντας τόσο στα σχόλια του εκδοτικού οίκου όσο και στις κατηγορίες της Tagesschau, το συγκρότημα αρνήθηκε για άλλη μια φορά όλους τους ισχυρισμούς και προέτρεψε τους θαυμαστές να μην συμμετάσχουν στη «δημόσια προκατάληψη» εναντίον των μελών και όσων έρχονται με κατηγορίες:

Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και ερωτηματικά στο κοινό και ιδιαίτερα στους θαυμαστές μας. Οι κατηγορίες μας έπληξαν όλους πολύ σκληρά και τις λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά. Λέμε στους θαυμαστές μας: Είναι σημαντικό για εμάς να αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς στα show μας – μπροστά και πίσω από τη σκηνή.

Καταδικάζουμε κάθε είδους παράβαση και σας ζητάμε: Μην εμπλακείτε σε δημόσια προκατάληψη κανενός είδους εναντίον εκείνων που έχουν κάνει ισχυρισμούς. Έχετε δικαίωμα στην άποψή σας. Αλλά και εμείς, το συγκρότημα, έχουμε το δικαίωμα – δηλαδή να μην είμαστε προκατειλημμένοι.

Εμείς κλεινοντας να πούμε ότι οι προγραμματισμένες συναυλίες των Rammstein μέχρι στιγμής δεν έχουν ακυρωθεί και… τα συμπεράσματα δικά σας…

rammstein
rammstein

Από την Ευτυχία Κασιάρη

Written by: admin

Rate it

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%