News

THESSALONIKI STREET FOOD FESTIVAL 2023: 25-28 Μαϊου στη Δ.Ε.Θ.!

todayMarch 24, 2024 15

Background
share close
Festival banner advertising

Πέμπτη έως Κυριακή

25 – 28 Μαΐου

Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Ώρες & Ημέρες λειτουργίας

Πέμπτη & Παρασκευή: 18:00 – 00:00 | Σάββατο & Κυριακή:  12:00 – 00:00

Γενική Είσοδος: 4€

Η απόλυτη γιορτή για όλους τους Foodies στη Θεσσαλονίκη, το Thessaloniki Street Food Festival vol 6. επιστρέφει στον εξωτερικό χώρο της Δ.ΕΘ. από την Πέμπτη 25 έως και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023.

Η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου μετά μουσικής, επιστρέφει δριμύτερη και το 2023, για το πιο νόστιμο τετραήμερο που φανταστήκατε ποτέ από τη δημιουργική ομάδα της Soulfood Thessaloniki.

Thessaloniki Street Food Festival 2023: το μεγαλύτερο Αστικό Πανηγύρι, τόπος συνάντησης όλων των foodies που ξέρουν να απολαμβάνουν το streetfood και την καλή μουσική επένδυση που το συνοδεύει κάθε χρόνο.

Θα βιώσουμε το πανηγύρι ως ένα μέσο έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού, μια ζωντανή και σύγχρονη παράδοση που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Μη ξεχνάμε πως τα κύρια συστατικά ενός πανηγυριού αποτελούν ο χορός, το τραγούδι, η μουσική, τα όργανα, το γλέντι και το φαγοπότι.

Το Thessaloniki Street Food Festival έρχεται τον Οκτώβριο στη ΔΕΘ! –  Thestival

Τι θα μας χορτάσει στο Thessaloniki Street Food Festival 2023;
Περισσότερα από 25 περίπτερα Street food kiosks με ότι χρειάζεται για να χορτάσει το μάτι και ο ουρανίσκος.

Απελευθερώστε τους γευστικούς σας κάλυκες κι ετοιμαστείτε για μια υπέροχη βόλτα στα σοκάκια αυτού του γευστικού πανηγυριού. Θα σας παρασύρει στις μεθυστικές του γεύσεις που θα συναντήσετε ή μπορεί και να σας συναντήσουν.

Με πάνω από 25 συμμετοχές φαγητού από πολλές και διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο είναι πολλά αυτά που πρέπει ν’ ανακαλύψετε.

Τι θα ακούσουμε στο Thessaloniki Street Food Festival 2023;
2 stages με πολύ μουσική και εκρηκτικά live απο αγαπημένους καλλιτέχνες.

Tο Line up των καλλιτεχνών:
Ενδεικτικά αναφέρουμε για αρχή τους: Εισβολέας Full Band, MIKRO, Polkar, Ευρήτικη Ζυγιά, Stereo MCs live DJ set, !

Το stage των Live εμφανίσεων ξεκινά εντυπωσιακά την Πέμπτη 25/5 με τον σπουδαίο Εισβολέα με Full Band, ενώ τη μέρα θα έχουν ανοίξει με μια υπέροχη μουσικοχορευτική, swing εμπειρία οι Speakeasies Swing Band.

Την επόμενη 26/5 θα μας ξεσηκώσουν οι εκρηκτικοί Εβρίτικη Ζυγιά με το αυθεντικό ηχόχρωμα της θρακιώτικης μουσικής γεμάτο από γκάιντα, λύρα και το κέφι που μεταδίδουν και η Band Entopica με τη χορευτική, εκστατική φρενίτιδα από παραδοσιακά τραγούδια και πρωτότυπες συνθέσεις που θα προσφέρουν απλόχερα στο πλαίσιο του αστικού πανηγυριού.

Το Σάββατο 27/5 θα απολαύσουμε τον «πολύμορφικό» ήχο των Mikro γεμάτο από electronica, dance, break beat, drum n bass, pop και disco.

Τέλος, στις 28/5 το πρόγραμμα κλείνουν οι ενθουσιώδεις Polkar προσφέροντας απλόχερα ελεύθερη βαλκανική indie πανηγυρτζίδικη pop με ελληνικές ρίζες και ο πάντα κοινωνικοπολιτικός και απολαυστικά σατιρικός Σπύρος Γραμμένος.

Για το dj stage φέτος ο τίτλος είναι Taste of the Cities Sound: Θεσσαλονίκη – Βερολίνο – Λονδίνο – Αθήνα και θα είναι αφιερωμένο στη “μουσική γεύση” μεγάλων πόλεων Ελλάδας και εξωτερικού.

Οι AmazeMe και The Mounten εκπροσωπούν τη Θεσσαλονίκη, οι GummiHZ και οι Local Suicide το Βερολίνο, οι Boys’ Shorts και οι σπουδαίοι Stereo MCs σε Live DJ set το Λονδίνο και οι Chevy, Mr Z, D. Papaioannou και Phon την Αθήνα.

Καθώς θα γεύονται οι επισκέπτες τις street food επιλογές τους θα απολαμβάνουν παράλληλα μια μουσική πανδαισία που θα τους απογειώνει.

Που θα… ξεκουραστούμε στο Thessaloniki Street Food Festival 2023;
5 resting areas και πολλά installations…μετατρέπουν τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ σε μια μοναδική εμπειρία για όλους!

Το Thessaloniki Street Food Festival 2023, επιστρέφει για 4 συνεχόμενες μέρες τον Μάιο 2023 για να μας θυμίσει για ποιο λόγο είναι κατοχυρωμένο στις καρδιές μας, ως το μεγαλύτερο γευστικό και μουσικό δρώμενο της Θεσσαλονίκης, η μεγαλύτερη γιορτή φαγητού δρόμου στην καρδιά της πόλης.

4ο Thessaloniki Street Food Festival (ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ) |  Cityportal.gr

Όπως κάθε χρόνο έτσι και το #TSFF2023 μεγαλώνει και μετατρέπει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε τόπο συνάντησης όλων των foodies της χώρας και του εξωτερικού.

Σπάνιες συνταγές, επίσημες πρώτες εμφανίσεις αλλά και κλασικές αγαπημένες streetfoodιές, θα γεμίσουν ξανά με γευστικότατα αρώματα όλη την πόλη.

Ένα «γευστικό» χωριό με πολλές και διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, θα σας περιμένει για ένα σχεδόν καλοκαιρινό 4ήμερο στη Θεσσαλονίκη.

Οι πρωταγωνιστές του Thessaloniki Street Food Festival 2023 είναι φυσικά, τα λαχταριστά burgers από τα κορυφαία spots της πόλης, το πρώτο ελληνικό street food, το σουβλάκι, καθώς και αυθεντικές γεύσεις από ξένες χώρες.

Χιλιάδες foddies από την Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, τουρίστες, παιδιά και μεγάλοι, ακόμη και οικογένειες που λατρεύουν το street food συνδυασμένο με καλή μουσική επισκέπτονται κάθε χρόνο τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ, συμμετέχοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα της εκδήλωσης.

Γεύσεις από όλο τον κόσμο που στηρίζουν την ιδέα του street food festival, κάνοντας ένα από τα σημαντικότερα γαστρονομικά Event της Θεσσαλονίκης.

Η “μυστική” συνταγή της επιτυχίας του Thessaloniki Street Food Festival 2023 είναι:

η αγάπη για το φαγητό,
η καλή παρέα,
οι νέες γεύσεις και φυσικά,
η ποικιλία που προσφέρει και αποτελεί σήμα κατατεθέν για την γαστρονομία της πόλης.
Η ομάδα παραγωγής του festival έχει φροντίσει προς τέρψη του κοινού να υπάρχουν περισσότερα από 25 Street Food booths και γωνιές με εντυπωσιακά Food Trucks καθώς και 5 rest areas.

Ακόμη θα βρείτε 2 music stages με σπουδαία ονόματα της μουσικής σκηνής.

TSFF2023: Τι είναι το Thessaloniki Street Food Festival?

Η ιδέα της δημιουργίας του Thessaloniki Street Food Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια, την αγάπη για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals.

Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές & νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά.

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση.

Μια πόλη “σταυροδόμι των λαών”, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας, που σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της.

Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας.

Σταυροδρόμι γεύσεων, τεχνών και εμπορίου η Θεσσαλονίκη αποτελεί την ιδανική πόλη για τη διοργάνωση ενός Thessaloniki Street Food Festival.

Η ιστορία της ελκύει και προκαλεί τις αισθήσεις. Μια πόλη κοσμοπολίτικη, που τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας, την οποία έχει διατηρήσει αναλλοίωτη στις “γεύσεις” της και τα “αρώματα” της μέχρι και σήμερα!

Εξάλλου είναι βαθιά ριζωμένη στη κουλτούρα της πόλης και των κατοίκων της η διάθεση για ανακάλυψη γεύσεων κι απολαύσεων.

Φυσικό αποτέλεσμα όλων αυτών, το Thessaloniki Street Food Festival αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της εστίασης και του street food ανά τον κόσμο και φυσικά ν’ απολαύσει γνώριμες αλλά και να δοκιμάσει καινούργιες γεύσεις που ταξιδεύουν τον ουρανίσκο.

Αφήστε τις αισθήσεις σας ελεύθερες και μην χάσετε την ευκαιρία να βιώσετε αυτήν τη μοναδική κι ακαταμάχητη εμπειρία που χωρίς αμφιβολία προσθέτει εδώ και χρόνια έντονη πνοή στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, αυτή τη γιορτή γεύσεων και πολιτισμού που θα βιώσουν ακόμα μια χρονιά οι χιλιάδες επισκέπτες του!

Thessaloniki Street Food Festival 2023: Γιορτή για Foodies στη ΔΕΘ – #TSFF2023
Μέσα από τις γεύσεις θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την κοινή γευστική ταυτότητα, να γνωρίσουμε το διαφορετικό και το ξένο, οι ουρανίσκοι μας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις.

Για 4 μέρες θα ζωντανέψει ένα «γευστικό» χωριό με διαφορετικές κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, food market, kitchen lab, kids’ corner και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις.

Μεγαλύτερος στόχος του Thessaloniki Street Food Festival:

Να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη σε γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, μέσω της τέχνης του φαγητού δρόμου!

Organizers: SoulFood Thessaloniki

Written by: admin

Rate it

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%