News

Bruce Dickinson:«Ρε παιδιά δεν πιστεύω στην Αποκάλυψη»

todayMarch 24, 2024 10

Background
share close
Festival banner advertising

Το Senjutsu, το 17ο album των Iron Maiden, κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2021 και ο Bruce Dickinson έδωσε ουκ ολίγες συνεντεύξεις εν όψει της συγκεκριμένης κυκλοφορίας.

Η συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stone ήταν εκτενής και εμείς σας μεταφέρουμε κάποια από τα λεγόμενά του:

O Steve (Harris) έφερε το πρώτο τραγούδι που είναι και το ομώνυμο και μας είπε ότι senjutsu σημαίνει “τέχνη του πολέμου” στα ιαπωνικά.

Βέβαια, δεν ήταν και απολύτως σίγουρος, οπότε το γκουγκλάραμε, είδαμε ότι έχει πολλές ερμηνείες και κρατήσαμε την αρχική, την τέχνη του πολέμου δηλαδή.

Μη ρωτάς ποιου πολέμου. Ειλικρινά δεν έχω ιδέα.

Αν διαβάσεις τους στίχους θα σου φανεί ότι τους έγραψε κάποιος που είδε το Game of Thrones μονοκοπανιά. Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Είναι κάτι βόρειοι που έρχονται από κάτι λιβάδια και μιλούν για το Μεγάλο Τείχος που πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουν. Δεν είναι το Σινικό Τείχος.

Όχι ότι έχει σημασία ποιο Tείχος είναι, αλλά το αναφέρω απλώς.

Μιλώντας για το Writing on the Wall:

To Writing on the Wall είναι επηρεασμένο από το Deutschland των Rammstein.

Είναι τρομερό και γενικώς είναι πολύ μπροστά.

Πρότεινα στον manager μας να κάνουμε και εμείς κάτι αντίστοιχο, είπε ναι, έγραψα την ιστορία αλλά την πείραξα λίγο δίνοντάς της ένα αίσιο τέλος…

Βασικά είναι καλό γιατί ο Αδάμ και η Εύα ξεκινούν από την αρχή αλλά κάπου εκεί ο Eddie καραδοκεί…

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με το ότι τα τραγούδια Days of the Future Past και το ομώνυμο, Senjutsu, έχουν στίχους εμπνευσμένους από την Ημέρα της Κρίσης και το αν ο ίδιος πιστεύει στην Αποκάλυψη, ο Dickinson ανέπτυξε πλήρως τον ορθολογιστικό τρόπο σκέψης του:

Ρε παιδιά! Δεν πιστεύω στην Αποκάλυψη!

Πιστεύω ότι η ιδέα της κάνει κάποιους ανθρώπους να νιώθουν εντάξει γιατί πολύ απλά δεν νιώθουν εντάξει με τη δική τους πραγματικότητα.

Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πραγματικότητα, καταφεύγεις μοιραία σε στυλ Αποκάλυψη και δημιουργείς μια δική σου πραγματικότητα.

Βλέπεις τι γίνεται με όλο το αντιεμβολιαστικό κίνημα και την προπαγάνδα του.

Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να πιστεύουμε. Όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν ένα εκατομμύριο θεωρίες ότι ο κόσμος θα εξαφανιστεί.

Μια χαρά συνεχίζει να υπάρχει όπως βλέπετε…

Για το Hell on Earth είπε χαρακτηριστικά:

Σχετικά με το Hell on Earth να πω ότι είναι ένα τραγούδι που μιλάει για τη σημερινή κατάντια της ανθρωπότητας.

Είναι σίγουρα νοσταλγικό και ανατρέχει στο παρελθόν τότε που τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα.

Ξέρεις τώρα…

Αυτά που περιγράφουν οι γέρο-γκρινιάρηδες…

Για την ιστορία να πούμε ότι το Senjutsu ήταν έτοιμο ήδη από την άνοιξη του 2019. Όλο αυτό το διάστημα έγινε τεράστια προσπάθεια ώστε να μη διαρρεύσει το υλικό και οι μόνοι που το άκουσαν ολοκληρωμένο ήταν οι Steve Harris και Bruce Dickinson.

Τέλος, να σας θυμίσουμε ότι το Senjutsu αποτελεί το follow up album του Book of Souls, που κυκλοφόρησε το 2015, ενώ το διάστημα 2015-2021 είναι το μεγαλύτερο διάστημα στην ιστορία των Maiden, στο οποίο το συγκρότημα δεν κυκλοφόρησε κάποιο νέο album.

Glastonbury 2014: Iron Maiden's Bruce Dickinson vows to boycott  'middle-class' festival | The Independent | The Independent

IRON MAIDEN Reveal Title, Artwork and Tracklist of Upcoming New Album “ Senjutsu”

Από την Ευτυχία Κασιάρη

Written by: admin

Rate it

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%