Music

Τhe Great Gig :”Η μαγεία των Pink Floyd είναι η πολυμορφικότητα του έργου τους.”

todayMarch 24, 2024 10

Background
share close
Festival banner advertising

Μπορεί να μην έχουν συναντηθεί ποτέ με τους Pink Floyd, αλλά είναι η
μεγαλύτερη Pink Floyd tribute μπάντα στην Ελλάδα
, με μια ασταμάτητα
επιτυχημένη πορεία δεκαεπτά ετών.
Οι Great Gig εμφανίζονται την Παρασκευή 15 Απριλίου στο Principal Club Theater στις 22.30, για ένα ακόμη μοναδικό, σχεδόν τρίωρο οπτικοακουστικό show μέθεξης, συγκίνησης, αναδρομής σε νεότητες και προβολές στο μέλλον.


Με αυτή την αφορμή ο Λευτέρης Κοντογιάννης –φωνή & κιθάρες- μιλάει στον 1055Rock για την μουσική πορεία, την μαγεία πλέοντας ανάμεσα σε μουσικές των Pink Floyd, τα διδάγματα από όλες αυτές τις μουσικές, την επίκαιρη διάσταση του «The dark side of the moon» και την αγάπη του κοινού.


Πως αποφάσισαν οι The Great Gig να αφιερώσουν την μουσική τους
πορεία στους Pink Floyd;


Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα που είχαμε εγώ με τον Πέτρο Σπυριδέλη (μπάσο) το 2005, με τον οποίο τίποτε παίζαμε μαζί σε μια cover μπάντα της πόλης. Η ιδέα ήταν να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα σχήμα που θα παίζει κομμάτια των Pink Floyd χωρίς όμως το στοιχείο της διασκευής. Με απόλυτη πιστότητα στον ήχο, την ενορχήστρωση και γενικά την απόδοση των τραγουδιών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ηχογραφήσεις των δίσκων. Φυσικά και στην αρχή έμοιαζε κάτι σαν άπιαστο όνειρο αλλά ήμασταν πολύ τυχεροί ώστε να συνεργαστούμε με φίλους μουσικούς, που αγάπησαν πολύ την ιδέα αυτή και ήταν διατεθειμένοι να δουλέψουν πολύ γι’ αυτό. Το πόσο πολύ θα χρειαζόταν δεν το γνωρίζαμε, αλλά γνωρίζαμε καλά ότι θα το δοκιμάσουμε και θα το παρουσιάσουμε στον κόσμο μόνο αν «αξίζει τον κόπο» και αν είναι κάτι που πρωτίστως θα καλύψει τον πήχη που θέσαμε πρώτοι εμείς. Τελικά, η «δουλειά» που χρειάστηκε μας κράτησε στο στούντιο ενάμιση χρόνο μέχρι την πρώτη μας συναυλία τότε στο «Ξυλουργείο του Μύλου». Και βάζω τον όρο εντός εισαγωγικών, γιατί από την πρώτη φορά που μπήκαμε στο στούντιο μέχρι σήμερα, 17 χρόνια μετά, το ταξίδι ήταν και είναι τόσο συναρπαστικό που κανείς μας δεν το είδε σαν δουλειά. 


Στο Principal καταφθάνει ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό show με
επίκεντρο το album “The dark side of the moon”. Τι θα μας καθηλώσει;


Ακριβώς. Το show θα έχει ως επίκεντρο το έργο «The Dark Side of the Moon», που σημαίνει όμως ότι θα συμπεριλαμβάνει και άλλα κομμάτια – σταθμούς απ την δισκογραφική πορεία του συγκροτήματος. Αυτό που προσπαθούμε πάντα είναι να προσφέρουμε στο κοινό μια, όσο το δυνατόν, πραγματική εμπειρία Pink Floyd. Ένα show με 8 μουσικούς επί σκηνής, sound effects και κινηματογραφικών διαστάσεων προβολές διάρκειας σχεδόν 3 ωρών. 


Πόσα live μετράτε και ποιο δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

Δυστυχώς μετά από 17 χρόνια προσωπικά έχω χάσει τον λογαριασμό. Από
τις συναυλίες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα για μένα ήταν ξεχωριστή αυτή που κάναμε πριν από αρκετά χρόνια σε ένα κεντρικό θέατρο της Θεσσαλονίκης, όπου ήταν και η πρώτη φορά που παρουσιάσαμε το show σε θεατρική σκηνή. Και μάλιστα τότε ήταν και η πρώτη φορά που παρουσιάσαμε το «The dark side of the moon» ως ενιαίο έργο στο κοινό.
Money, time, brain damage! 

Είναι επίκαιρο το “Τhe dark side of the moon”;

Ίσως είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.  Το κυνήγι για το χρήμα, τη δόξα, η «τρέλα» της εξουσίας, ο φαύλος κύκλος αυτός και οι επιπτώσεις που έχει η σύγχρονη ζωή στον ψυχισμό μας είναι τα κεντρικά μηνύματα του έργου και ζητήματα που αντιμετωπίζουμε σχεδόν όλοι στην καθημερινότητά μας. Ειδικά σήμερα και με όλη την τρελή πορεία που έχει πάρει ο κόσμος.


Τι διδάγματα μας αφήνουν μπάντες όπως οι Pink Floyd;

Πιστεύω πως η μαγεία των Pink Floyd είναι η πολυμορφικότητα του έργου
τους.  Ο καθένας μπορεί να αποκομίσει πολλά και διαφορετικά «διδάγματα»
αν είναι σωστός αυτός ο όρος. Μέσα από το έργο τους έχουν καταπιαστεί με
παρά πολλά concepts σχετικά με την κοινωνία, την πολιτική, την αγάπη, την φιλία, την ίδια τη ζωή. Είναι τεράστιος ο πλούτος του περιεχομένου της
μουσικής και των στίχων τους και γι’ αυτό πιστεύω πως έχουν από τους πιο
αφοσιωμένους οπαδούς παγκοσμίως. Κοινό, το οποίο καλύπτει και ένα πολύ
μεγάλο ηλικιακό φάσμα.


Έχετε δει συναυλία τους από κοντά;

Μερικοί πιο τυχεροί μέσα στο γκρουπ τους έχουν δει στην συναυλία που είχαν δώσει πριν πολλά χρόνια στην Αθήνα, εγώ δυστυχώς όχι. Έχω
παρακολουθήσει μόνο το «The Wall» του Roger Waters στην Αθήνα, κάτι που φυσικά ήταν αξέχαστο σαν εμπειρία.

Τι θεωρείτε ότι κρατήσατε ατόφιο από εκείνους;


Πιστεύω πως έχουμε κρατήσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την πιστότητα στην απόδοση των τραγουδιών που ερμηνεύουμε, ενορχηστρωτικά αλλά και σε συνδυασμό με τη δική μας προσέγγιση στο οπτικό κομμάτι, αφού στο show προσπαθούμε να προσφέρουμε στον κόσμο που μας βλέπει μια ιδιαίτερη οπτικοακουστική εμπειρία που θα κρατήσουν μαζί τους για καιρό.


Το κοινό πως αντιμετωπίζει μια tribute band; Οι εκφράσεις θαυμασμού
είναι αυτές που έχετε ανάγκη ως καλλιτέχνες;


Το κοινό έχει αγκαλιάσει αυτό που κάνουμε πολύ περισσότερο από τις
προσδοκίες μας. Ο θαυμασμός δεν είναι αυτό που επιδιώκουμε ως
συγκρότημα, αφού αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι να
παρουσιάσουμε αυτό που τόσο αγαπάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στον
κόσμο. Ωστόσο, όταν βλέπεις το κοινό να ανταποκρίνεται και να δημιουργεί μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα σε κάθε συναυλία δεν μπορείς παρά να νιώθεις ικανοποιημένος. 


Τα μέλη των GREAT GIG: 
Λευτέρης Κοντογιάννης – Φωνή & Κιθάρες
Θωμάς Βλιαγκόφτης – Φωνή & ακουστικές κιθάρες
Μανώλης Πηλείδης – Κιθάρα 
Πέτρος Σπυριδέλης – Mπάσο, φωνητικά
Βασίλης Στεργίου – Drums 
Ηλίας Πετρίδης – Keyboards, Sound effects
Αρετή Βαλαβανοπούλου – Φωνητικά
Βαγγέλης Μώκος – Σαξόφωνο
Γιώργος Οικονόμου – Video projections, Sound effects
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 12€, Προπώληση: 10€ (Viva, WIND, Public, MediaMarkt)
Πληροφορίες: 2310.428088

Written by: admin

Rate it

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%