Highlights|Music|ΑLBUM OF THE WEEK

Aerosmith – Toys in the Attic

today24 Μαρτίου, 2024

Background
share close

Το TOYS IN THE ATTIC είναι το τρίτο studio album των  Αμερικανών AEROSMITH. 

Κυκλοφόρησε στις 8 Απριλίου 1975 και παραμένει μέχρι και σήμερα η πιο εμπορική τους δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας πουλήσει οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι,ουσιαστικά, το album που τους καθιέρωσε διεθνώς και έκανε σαφές οτι οι AEROSMITH δεν είναι απλά μια απομίμηση των Rolling Stones, αλλά μια μπάντα με τη δική της αξία και πολύ ταλέντο.

Το album περιέχει πολλά σημαντικά τραγούδια για την καριέρα του συγκροτήματος από τη Βοστώνη – δύο από αυτά έχουν εισαχθεί στη λίστα του Rock & Roll Hall of Fame με τα πεντακόσια τραγούδια που διαμόρφωσαν το Rock ‘n Roll – είναι το ομότιτλο TOYS IN THE ATTIC και η διασκευή του WALK THIS WAY από τους RUN- D.M.C το 1986. Αυτή η διασκευή μάλιστα, έδωσε καινούρια ώθηση στην καριέρα των AEROSMITH,γεγονός που κάνει το TOYS IN THE ATTIC διπλά σημαντικό.

Το TOYS IN THE ATTIC γνώρισε μεγάλη επιτυχία αμέσως μόλις κυκλοφόρησε και χάρισε στους AEROSMITH την πρώτη τους είσοδο στο top 40 με το single SWEET EMOTION. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξαναμπούν στα charts και τα δύο πρώτα τους album… το ομόνυμο AEROSMITH και το GET YOUR WINGS.

Τραγούδια όπως το SWEET EMOTION, WALK THIS WAY, TOYS IN THE ATTIC, και BIG TEN-INCH RECORD έγιναν το εισιτήριο των AEROSMITH για την αιωνιότητα.

Το album περιέχει και μια δυναμική μπαλάντα με τίτλο YOU SEE ME CRYING, για την ηχογράφηση της οποίας ο παραγωγός Jack Douglas έφερε στο studio συμφωνική ορχήστρα με μαέστρο. Όταν άκουσε αυτό το τραγούδι ο Steven Tyler το 1984 και ενώ είχε προβλήματα με τη μνήμη του, πρότεινε στους υπόλοιπους να το διασκευάσουν καθώς του άρεσε πάρα πολύ! Ο Joe Perry του απάντησε: ‘Αυτό που λες δεν μπορεί να γίνει….γιατί αυτοί που άκουσες είμαστε εμείς…’

Το TOYS IN THE ATTIC την εποχή που κυκλοφόρησε δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές οι οποίες, όμως, γίνονταν καλύτερες με το πέρασμα των χρόνων, για να φτάσουμε στο σήμερα όπου όλοι συμφωνούν οτι είναι το καλύτερο album αλλά κι ένα ορόσημο για την καριέρα των AEROSMITH. Τα εύσημα παίρνει από τους κριτικούς και ο παραγωγός Jack Douglas που μπόρεσε να τους αποτυπώσει στην καλύτερη στιγμή τους.

Ο ίδιος ο Jack Douglas έχει δηλώσει οτι οι AEROSMITH όταν άρχισαν να ηχογραφούν το TOYS IN THE ATTIC ήταν μια τελείως διαφορετική μπάντα απ’ότι πριν – κι ενώ το album ήταν αρκετά πιο περίπλοκο από τα προηγούμενα – αυτοί ήταν απλά καλύτεροι από ποτέ!

Συμφωνα με το Joe Perry το TOYS IN THE ATTIC τους έμαθε τι θα πει προθεσμία και συνέπεια, τους έδωσε καλλιτεχνική υπόσταση και την επίγνωση του τι ήταν ικανοί να καταφέρουν.

Η TOYS IN THE ATTIC tour ξεκίνησε το Μάρτη του 1975 στις Ηνωμένες Πολιτείες, την εποχή που οι AEROSMITH έχουν αρχίσει να κερδίζουν αναγνωρισιμότητα και να είναι headliners σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ. Ο Steven Tyler γίνεται ο νέος ανερχόμενος rock star και αδιαμφησβήτητο sex symbol.

Είναι όμως και η εποχή των εθισμών που έδωσε στο διδυμο Tyler-Perry το παρατσούκλι ‘The Toxic Twins’ εξαιτίας της αχαλίνωτης συμπεριφοράς τους πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Παρ’όλα τα προβλήματα και με την προσωπική ζωή του Steven Tyler να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, το TOYS IN THE ATTIC έφτασε στο νούμερο 11 του U.S Billboard 200 ενώ το 1986 θα τραβήξει ξανά το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν το hip-hop συγκρότημα 

RUN-D.M.C διασκευάζει με μεγάλη επιτυχία το WALK THIS WAY απογειώνοντας την καριέρα των AEROSMITH.

Music Video 80S GIF - Find & Share on GIPHY

Το TOYS IN THE ATTIC είναι το album που έβαλε τους AEROSMITH στο παιχνίδι της μουσικής βιομηχανίας και αποτέλεσε το breakthrough της καριέρας τους.

Φέτος, πενήντα χρόνια μετά το σχηματισμό τους, τιμήθηκαν με το MUSIC CARES Person of the Year Award για τη συνολική προσφορά τους στη μουσική.

Τελικά, τα πέντε ‘κακά παιδιά από τη Βοστώνη’ δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα!

Οι AEROSMITH θεωρούνται από πολλούς το μεγαλύτερο hard rock συγκρότημα της Αμερικής με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Είναι πολυβραβευμένοι κι έχουν τα περισσότερα πολυ-πλατινένια album από κάθε άλλο Αμερικανικό συγκρότημα. Οφείλουν όμως πολλά στο album TOYS IN THE ATTIC που τους έκανε να καταλάβουν τι είναι ικανοί να πετύχουν σε μια στιγμή που έπρεπε ή να τα καταφέρουν ή να τα παρατήσουν….και τα κατάφεραν!

Δέσποινα Καραμουζά

Written by: 1055rock

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ποιοι ειμαστε
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%