Featured

27 χρονιά πριν: Οι Megadeth κυκλοφορούν το Youthanasia

todayMarch 24, 2024 2

Background
share close
Festival banner advertising

Συνειδητοποιώντας ότι ακολουθώντας την τεχνική κατεύθυνση του “Rust in Peace” του 1990 και του “Countdown to Extinction” του 1992 είναι μία εξάσκηση πλεονασμού, οι Megadeth βελτίωσαν τη φόρμουλα τους στο λιγότερο περίπλοκο μουσικά Youthanasia, το οποίο κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου 1994.

Η μουσική περιλαμβάνει άφθονα chugs κιθάρας, δυνατά μπάσα, βροντερούς ρυθμούς και άλλα στοιχεία που είχαν καθορίσει τους Megadeth από το “Peace Sells… But Who’s Buying“. Ωστόσο, το Youthanasia δεν έχει την ταχύτητα των περισσότερων thrash άλμπουμ και τα φωνητικά σε τραγούδια όπως το “Train of Consequences” και το “The Killing Road” τραγουδιούνται, περισσότερο, από το να ουρλιάζονται.

Το συγκρότημα έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του Youthanasia στο Phoenix της Arizona, όπου ο Dave Mustaine μετακόμισε με την οικογένειά του το 1994 σε μια προσπάθεια να παραμείνει νηφάλιος. Ο μπασίστας David Ellefson και ο Friedman μετακόμισαν, επίσης, στο Phoenix για να διευκολύνουν το συγκρότημα να δουλέψει στο άλμπουμ. Λίγο καιρό αφότου άρχισαν να γράφουν μαζί, οι μουσικοί συνειδητοποίησαν ότι τα τραγούδια που λειτούργησαν καλύτερα για αυτούς ήταν mid-tempo και γεμάτα με μελωδικά hooks και αρμονίες μεταξύ Mustaine και Friedman.

Παρά τα παραγωγικά sessions, τα μέλη της μπάντας βρίσκονταν συχνά σε αντιπαράθεση, έτσι υποβλήθηκαν σε συνεδρίες ομαδικής θεραπείας για να διατηρήσουν την ηρεμία. Κατά πάσα πιθανότητα το μόνο που έκαναν ήταν να ωθήσουν τον Mustaine να αρχίσει να πίνει ξανά.

“Στράφηκα στη ζεστή εξοικείωση του αλκοόλ και των ναρκωτικών”, έγραψε στα απομνημονεύματά του Mustaine. “Υπήρχε ένας έμπορος ναρκωτικών που ζούσε στη γειτονιά μας και οι δυο μας ήμασταν φιλικοί ο ένας με τον άλλον, αρχίσαμε να βγαίνουμε παρέα, να φτιαχνόμαστε κάθε τόσο. Πολύ σύντομα έγιναν πολλές φορές και πριν το καταλάβω, επέστρεψα σε απεξάρτηση”.

Όταν ο Mustaine τελείωσε την αποτοξίνωση παρέμεινε στο Phoenix και οι Megadeth άρχισαν να δουλεύουν στο Youthanasia με τον παραγωγό Max Norman, ο οποίος είχε δουλέψει στο “Countdown to Extinction“. Το συγκρότημα ηχογράφησε στα Phase Four Studios στο Phoenix, αλλά υπήρχαν προβλήματα με μέρος του εξοπλισμού. Έτσι, με τη συμβουλή του Norman, οι Megadeth έχτισαν το δικό τους στούντιο σε μια νοικιασμένη αποθήκη στο Phoenix.

Μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή, οι Megadeth ηχογράφησαν ένα σταθερό, απολαυστικό άλμπουμ, κατευθυνόμενο σε έναν όλο και πιο mainstream ήχο που θα φιλοδοξούσε το συγκρότημα στο “Cryptic Writings” του 1997. “Από πολλές πλευρές είναι ο πιο εκλεπτυσμένος, προσβάσιμος δίσκος των Megadeth μέχρι σήμερα”, έγραψε ο Mustaine.

Μερικοί κριτικοί φώναξαν φάουλ, αλλά οι οπαδοί το “έφαγαν”. Το Youthanasia μπήκε στο chart με άλμπουμ του Billboard στο Νο. 4 και πιστοποιήθηκε ως πλατινένιο στις 5 Ιανουαρίου 1995. Επιπλέον, το single “Train of Consequences” έφτασε στο Νο. 29 του Billboard Mainstream Rock Tracks και το “A Tout le Monde” έφτασε στο Νο. 31.

Πηγή: loudwire.com

Μαρία Λαμπαδάρη

Written by: admin

Rate it

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%