Featured

Ο Ian Anderson κοροϊδεύει τους καλλιτέχνες που χρειάζονται roadies για την φροντίδα των οργάνων τους

todayMarch 24, 2024 2

Background
share close
Festival banner advertising

Σε μια νέα συνέντευξη με τον Darren Paltrowitz, οικοδεσπότη του “Paltrocast With Darren Paltrowitz”, ο Ian Anderson των Jethro Tull ρωτήθηκε για τη φήμη του εδώ και δεκαετίες ως κάποιος που δεν κάνει χειραψίες με ανθρώπους.

Είπε: “Έχω υποφέρει από λοιμώξεις στο στήθος από πολύ μικρός, και λοιμώξεις του λαιμού και λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Ήταν ένα αρκετά σταθερό πρόβλημα για μένα κατά διαστήματα. Έτσι έχω συνηθίσει να προσπαθώ να μην προσελκύω άσκοπα τα κοινά κρυολογήματα, είτε είναι ρινοϊοί είτε κορονοϊοί είτε ο ιός της γρίπης. Επειδή, για μένα, δεν είναι απλώς θέμα τριών ή τεσσάρων ημερών να αισθάνομαι λίγο πεσμένος· συνήθως καταλήγω να περάσω τέσσερις ή έξι εβδομάδες με σοβαρή βρογχίτιδα και αισθάνομαι πολύ άσχημα και φυσικά, το πιθανότερο είναι να είμαι σε περιοδεία εκείνη την περίοδο.”

“Τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, κουβαλούσα μια μάσκα προσώπου στις χειραποσκευές μου”, συνέχισε. “Θυμάμαι ότι η πρώτη φορά που αγόρασα ήταν στο Τόκιο, στο αεροδρόμιο. Και θυμάμαι ότι αγόρασα μερικές ακόμη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Ήταν εκεί για την περίπτωση που τις χρειαζόμουν – αν βρισκόμουν σε ένα περιβάλλον όπου ήμουν ιδιαίτερα ανήσυχος μήπως μολυνθώ από κάποιον ιό. Και έχω εμπειρία στο να πλένω τα χέρια μου συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια.”

“Παίζοντας φλάουτο ή κιθάρα, το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι λιπαρά χέρια, είτε από χειραψία είτε από πόρτες ή οτιδήποτε άλλο. Θέλεις πραγματικά να έχεις στεγνά, καθαρά χέρια όταν παίζεις όργανα. Άρα κανείς δεν επιτρέπεται να αγγίζει εμένα ή τα όργανα μου και κανείς δεν επιτρέπεται να μου σφίξει το χέρι ή να με μολύνει με άλλο τρόπο σε εκείνες τις πολύτιμες στιγμές μεταξύ της αποχώρησης από το καμαρίνι μου και της επιστροφής σε αυτό. Κανείς δεν αγγίζει το μικρόφωνό μου. Χειρίζομαι πράγματα που είναι πιθανές πηγές μόλυνσης. Φροντίζω εγώ για αυτά. Σχεδόν θα προτιμούσα να κάνω αυτό.”, τόνισε ο frontman των Jethro Tull.

“Η ιδέα να έχεις έναν roadie που ξεπακετάρει το όργανό σου, αλλάζει τις χορδές και το κουρδίζει για σένα – για όνομα του Θεού, θέλεις να σκουπίσει και τα οπίσθια σου;”, είπε ο Anderson. “Κάποιος που σου δίνει το σαπούνι στο ντους; Τι είναι αυτό; Τι ηλίθιοι. Θα πρέπει να είσαι περήφανος για το όργανό σου και να είσαι περήφανος που το κρατάς καθαρό και συντονισμένο.”

“Αυτές οι κιθάρες στα παρασκήνια που βλέπω… Πείραζα τον Joe Bonamassa για τις 17 κιθάρες του ή κάτι τέτοιο, που είχε ευθυγραμμίσει στο πίσω μέρος της σκηνής. Είπα, ‘Τζο, τι είναι αυτές; Δεν μπορείς να παίξεις όλες αυτά σε μια νύχτα’. Είπε, ‘Απλά τις έχω μαζί μου σε περίπτωση που αποφασίσω ξαφνικά ότι θέλω να παίξω αυτό.’ Εν τω μεταξύ, φυσικά, πληρώνει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να μεταφέρει αυτά τα πράγματα σε όλο τον κόσμο, μαζί με, πιθανώς, μερικούς roadies που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να φροντίζουν τις κιθάρες του. Αλλά αυτό τον κάνει και άλλους να νιώθουν ασφάλεια. Και υποθέτω ότι είναι πολύ περήφανοι για τα όργανα και πολύ περήφανοι για τη συλλογή τους από κιθάρες, αλλά πρέπει να τις παραδίδουν στα σκληρά δάχτυλα άλλων ανθρώπων όταν πρόκειται για τις πρακτικές λεπτομέρειες.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω.

Το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Jethro Tull, με νέο υλικό εδώ και περισσότερα από 18 χρόνια, “The Zealot Gene”, θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιανουαρίου στο InsideOut Music.

Πηγή: blabbermouth.net

Μαρία Λαμπαδάρη

Written by: admin

Rate it

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%