Festival

«M.A.T.E.» & GAIA FESTIVAL

today May 17, 2024my_locationPRINCIPAL CLUB THEATER


Background
share close

«M.A.T.E.» & GAIA FESTIVAL: Μία γιορτή για την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση!

14 συναυλίες και παρουσιάσεις μουσικών σχημάτων on stage –  προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες κι έκτακτες συμμετοχές…

Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η αναγκαιότητα για ουσιαστική επικοινωνία οδήγησε τρεις πόλεις από διαφορετικές χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, να ανοίξουν έναν διάδρομο και με όχημα την Μουσική, τις Τέχνες, την Τεχνολογία και την Παιδεία (Music-Art-Tecnology-Education),  δηλαδή το Μ.Α.Τ.Ε. Festival, να έρθουν πιο κοντά! Με στόχο να διευκολύνουν και να απελευθερώσουν την δημιουργική δύναμη των κοινοτήτων τους τρία φεστιβάλ με την “ομπρέλα” του δήμου Coimbra και της Creative Europe ενώθηκαν μέσω του κοινού οράματος M.A.T.E. και ξεκινήσαν να δίνουν χώρο, προβάλλοντας τους καλλιτέχνες τους!

Στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, ένα ιστορικό φεστιβάλ το GAIA (ΓΑΙΑ), από τα πρώτα που έθεσαν το ζήτημα της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη (1998), με συμμετοχές μεγάλων μορφών της διεθνούς σκηνής, αναβιώνει για να παρουσιάσει 14 ελληνικά μουσικά σχήματα στο πρώτο διήμερο διεξαγωγής του, στις 17 και 18 Μαΐου, μαζί με προγραμματισμένες ομιλίες και workshops στους χώρους του ΜΥΛΟΥ! Ενώ ένα ακόμη διήμερο θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Οκτωβρίου, οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι διεθνείς συναντήσεις!

 • Τα εργαστήρια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα -τα οποία θα ανακοινωθούν προσεχώς- θα ξεκινούν στις 18:00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν θεματικές ομιλίες και στρογγυλά τραπέζια.
 • Στις 21.00 θα ξεκινούν οι συναυλίες στο Principal Club Theater με είσοδο 10 ευρώ την Παρασκευή και από 12 έως 15 ευρώ το Σάββατο.
 • Στο Club του Μύλου  με δωρεάν είσοδο-  θα λάβουν χώρα οι παρουσιάσεις (showcases) των μουσικών σχημάτων.
  Θεσσαλονίκη: «M.A.T.E.» & GAIA FESTIVAL- Μία γιορτή για την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση - ertnews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩN

Παρασκευή 17 Μαΐου

Principal Club Theater (10€ Προπώληση, 12€ στην Είσοδο)

 1. ΒLUES WIRE
 2. KADINELIA
 3. NOMA NLOKO

@ Mylos Club (Free Entrance)

 1. DINOS SADIKIS BAND
 2. REGGETIKO PROJECT
 3. LAMBRINI IOANNOU & Friends
 4. TSITSANI’S ANGELS

Σάββατο 18 Μαΐου

@ Principal Club Theater (12€ Early Bird, 15€ Προπώληση/Είσοδος)

 1. PAGAN
 2. PAUSIS

@ Mylos Club (Free Entrance)

 1. ALKYONE
 2. MIMIS NIKOLOPOULOS BAND
 3. StaMATIA
 4. NIKOS TZANNIS GINNERUP & Guests
 5. THAN ACΕS

FRIDAY 17 MAY @ PRINCIPAL CLUB THEATER =>

BLUES WIRE

Tο συγκρότημα με το παράσημο της «καλύτερης blues μπάντας στην Ευρώπη»!

Οι Blues Wire είναι αναμφισβήτητα οι πρωτεργάτες του blues στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, με 40+ χρόνια πορείας, με πάνω από 10 albums στο ενεργητικό τους, με συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους όπως John Hammond, Louisiana Red, Katie Webster, Carey Bell, Dave Kelly, Angela Brown, Larry Garner, Dick Heckstall Smith, Al Copley, Guitar Shorty, Johnny Mars, Dr.Feelgood κ.α.

Οι Blues Wire βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με τον Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush και πολλούς άλλους, καθώς επίσης συμμετείχαν σε πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Μιλώντας για τους Blues Wire, ανακαλύπτεις πως πάνω απ’ όλα είναι μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση, αλλά και μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους blues.

«Οι BLUES WIRE είναι το καλύτερο συγκρότημα του είδους στην Ευρώπη. Τους αξίζει ν’ ακουστούν στα μεγαλύτερα ακροατήρια» / KATIE WEBSTER

KADINELIA

Τα καντινέλια, είναι τα γεράκια των Κυκλάδων, τα οποία ζευγαρώνουν στον αέρα, στριφογυρνώντας και χορεύοντας, σαν ο μπάλος να είναι δική τους εφεύρεση. Κοιτώντας τα οι άνθρωποι μιμήθηκαν τον χορό τους και τον έκαναν επίγειο. Kadinelia ονομάζεται και το χαριστματικό world acoustic duo του Θανάση Ζήκα (κιθάρα, τσαμπούνα, φωνή) και της Εύης Σεϊτανίδου (κιθάρα, τουμπάκι, φωνή). Οι Kadinelia προσφέρουν ένα μουσικό ταξίδι από την παράδοση της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα ταξίδι στο οποίο τα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας αποκτούν νέο χαρακτήρα καθώς εμπλουτίζονται με blues και rock στοιχεία.

Οι Kadinelia δημιουργήθηκαν το 2014 με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για την καλλιτεχνική έκφραση διαφορετικών εθνοτήτων που σύντομα τους οδήγησε σε διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ενώ  το πρώτο τους άλμπουμ με πρωτότυπες συνθέσεις κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019. Επί σκηνής οι Kadinelia αποδεικνύουν ότι και τα ολιγομελή σχήματα μπορούν να προσφέρουν στο κοινό μία πλούσια συναυλιακή εμπειρία.

NOMA NLOKO

Οι Noma Nloko είναι μια τριμελής μπάντα από την Θεσσαλονίκης που κινείται στα γενικότερα πλαίσια του blues. Αποτελείται από τους: Johnny Chrima (κιθάρα), Gianni Yann (μπάσο) και Lia Amprikidou (τύμπανα). Δημιουργήθηκε περί τα μέσα του 2019, στον κοινό τόπο της αγάπης για την μουσική blues και της τάσης για τζαμάρισμα, πέρα από μορφολογικούς και απόλυτους ειδολογικούς περιορισμούς.


Details
Begin May 17, 2024
End May 18, 2024
Location PRINCIPAL CLUB THEATER
Rate it
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%