ΑLBUM OF THE WEEK

QUEEN – A KIND OF MAGIC

today24 Μαρτίου, 2024 1

Background
share close

To A kind of magic, είναι το δωδέκατο στουντιο αλμπουμ των Queen. Kυκλοφόρησε στις 02 Ιουνίου του 1986 από την EMI records στη Μ. Bρετανία και από την Capital Records στις ΗΠΑ. Είναι το πρώτο άλμπουμ τους που η ηχογράφηση έγινε ψηφιακά και είναι άτυπα το soundtrack της ταινίας Highlander.

Μετά την εξαντλητική περιοδεία για την προώθηση του Τhe Works, οι Queen αδημονούσαν για ένα διάλλειμα. Παρ’ όλα αυτά, οι απόψεις τους άλλαξαν μετά την εξαιρετική αντίδραση του κοινού στην εμφάνιση τους στο “Live Aid”, στις 13 Ioυλίου 1985 όταν ο Μέρκιουρι πρότεινε στους υπόλοιπους μουσικούς να ξεκινήσουν την σύνθεση του νέου τους δίσκου Κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων, το συγκρότημα πλησίασε ο σκηνοθέτης Ράσελ Μάλκαχι, ο οποίος εκείνο το διάστημα δούλευε πάνω στην πρώτη ταινία “Χαϊλάντερ, ο Αθάνατος“, με πρωταγωνιστές τους Κρίστοφερ Λαμπέρτ και Σον Κόνερι. Ο Μάλκαχι ρώτησε το συγκρότημα αν θα ενδιαφερόταν να ηχογραφήσει το βασικό τραγούδι της ταινίας, αλλά οι Queen βλέποντας μόλις είκοσι λεπτά από τα αρχικά πλάνα, αποφάσισαν να παρέχουν ολόκληρο το σάουντρακ με αποτέλεσμα να δώσουν μερικά κομμάτια από το νέο τους δίσκο. Η ταινία κυκλοφόρησε πριν το αλμπουμ όπως επίσης και το ομώνυμο τραγούδι του αλμπουμ Α Kind of Magic το οποίο ακούγεται στην ταινία Hihglander σε διαφορετική version. To Α kind of magic είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και χαρακτηριστικά τραγούδια των Queen , φτάνοντας στο Ν3 στη Μ. Βρετανία ενώ κατάφερε και μπήκε σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά τσαρτ..

via GIPHY


2, Οι Queen είχαν ήδη καταφέρει να απασχολούν με διάφορες κυκλοφορίες τα charts για μια ολόκληρη δεκαετία φτάνοντας μάλιστα στο σημείο που πραγματικά αδιαφορουσαν αν ήταν επίκαιροι ή όχι. To δωδέκατο τους αλμπουμ, Α Kind of Magic που κυκλοφόρησε το 1986 συνέπεσε με την ‘ανάσταση’ της progressive rock με τη βοήθεια των Genesis τότε, οπότε η πλατινένια επιστροφή τους στα τσαρτς ήταν κατι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Ξεκίνησαν να δουλεύουν το φθινόπωρο του 1985, μετά την κυκλοφορία του σινγκλ του “One Vision“, το οποίο επίσης, συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ της ταινίας “IronEagleΤα μέλη του συγκροτήματος επέστρεψαν στην παλιότερη συνήθεια τους να παίζουν παραπάνω από ένα όργανο ο καθένας στις δικές του συνθέσεις. Ο Ντίκον έπαιζε ρυθμικές κιθάρες στα “Pain Is So Close To Pleasure” και “Don’t Lose Your Head” και αποφάσισε να μην συμπεριλάβει καθόλου κιθάρες στο “One Year Of Love“. Ο Μέι συνέθεσε το “Who Wants To Live Forever“, με το ντουέτο των Μέι και Μέρκιουρι στο μικρόφωνο να συνοδεύεται από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, ενώ το ομώνυμο κομμάτι ολοκληρώθηκε από τον Τέιλορ, πριν το πάρει ο Μέρκιουρι και προσθέσει το μπάσο στην εισαγωγή..

To αλμπουμ κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1986 και αποτέλεσε το πρώτο βρετανικό # 1 του συγκροτήματος μετά το “The Game” του 1980. Τα σινγκλ του δίσκου γνώρισαν επιτυχία, με το “One Vision” να φτάνει στο # 7, το “A Kind Of Magic” στο # 3, το “Friends Will Be Friends” στο # 14 και το “Who Wants To Live Forever” στο # 24 Το άλμπουμ πούλησε περισσότερα από 100.000 αντίτυπα στην Μεγάλη Βρετανία κατά την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του παραμένοντας στα τσαρτς για 63 εβδομάδες. Συνολικά, οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια παγκοσμίως και τις 600.000 στην πατρίδα τους.

3. Το “A Kind of Magic” υπήρξε το πρώτο άλμπουμ των Queen που κυκλοφόρησε απευθείας και σε μορφή CD, με την έκδοση του CD να περιλαμβάνει δεκατρία επιπλέον λεπτά ηχογραφήσεων, με εκτεταμένα remix των “A Kind Of Magic” και “Friends Will Be Friends“, όπως και μία ορχηστρική εκτέλεση του “Who Wants To Live Forever” με τον τίτλο “Forever“.
Το αλμπουμ βοήθησε πολύ γενικότερα τις πωλήσεις των CD players ενώ ήταν από τα πρώτα αλμπουμ που κυκλοφόρησαν στην Σοβιετική ένωση μετα την περεστρόικα γνωρίζοντας βεβαιως και εκεί τεράστια επιτυχία.
Πέντε μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του Album, oι Queen θα βρίσκονταν και πάλι στον δρόμο, δίνοντας αξιομνημόνευτες sold out εμφανίσεις σε Wembley, Μaine Road, Rayo Vallecano αλλά ξεπερνώντας το ένα εκ,θεατές με την πιο ιστορική βέβαια αυτή στον Knebworth Park στις 09 Αυγούστου του 1986, οπου έμελε να ήταν η τελευταία με τον Μερκιουρι στη σκηνή. καθώς την επόμενη χρονιά ο Φρεντι Μέρκιουρι διαγνώστηκε με AIDS.

Written by: 1055rock

Rate it

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ποιοι ειμαστε
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Design & Developed
0%