Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια, έχουμε ακούσει αρκετές φήμες, που δεν επαληθεύτηκαν μέχρι στιγμής, για μια πιθανή επανένωση των Guns ‘n’ Roses. Η τελευταία φορά που είχαν εμφανιστεί μαζί οι Slash, Duff McKagan, Matt Sorum, Gilby Clarke και Axl Rose, ήταν στις 17 Ιουλίου του 1993, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Τυπικά δεν διαλύθηκε ποτέ το συγκρότημα, αποχώρησαν όμως σιγά σιγά όλα τα μέλη(!), πλην του Axl Rose, που κράτησε το όνομα και στρατολόγησε νέους μουσικούς για το γκρουπ.

Από το 1999 ως και τώρα, κάποια από τα μέλη έχουν ξανασυνεργαστεί, για λίγο ή για περισσότερο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη δημιουργία των Velvet Revolver από τους Slash, McKagan, Sorum , μαζί με τον μακαρίτη Scott Weiland, ενώ στο μεταξύ το σχήμα του Axl Rose, που κράτησε την επωνυμία του πάλαι ποτέ αγαπημένου γκρουπ, κυκλοφόρησε ένα δίσκο (μετά από πολλή αναμονή, το 2008 βγήκε τελικά το Chinese Democracy) και έκανε αρκετές ζωντανές εμφανίσεις.

Το 2012 οι Guns ‘n’ Roses μπήκαν στο Rock ‘n’Roll Hall of Fame, κάτι που πυροδότησε πολλές φήμες, αφού φαινόταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια σύντομη έστω επανασύνδεση, αν υπήρχε βέβαια αυτή η διάθεση... Όμως, ο Axl Rose αρνήθηκε να εμφανιστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, λέγοντας ότι δεν είχε τίποτα να κερδίσει από τη συγκεκριμένη «επανένωση», οπότε άφησε τους υπόλοιπους να παραστούν στην εκδήλωση και να τραγουδήσουν τρία τραγούδια των Guns, χωρίς αυτόν.

Από τον Μάιο όμως του 2015, φαίνεται ότι όλο και πιο κοντά ερχόμαστε στην επαλήθευση της φημολογίας. Ειδικά αφού ο Slash παραδέχτηκε ότι «θα ήταν καλή ιδέα για τους φανς του συγκροτήματος», ότι «θα είχε πλάκα» και «ποτέ μη λες ποτέ» (ενώ παλαιότερα ούτε καν δεχόταν να τον ρωτούν για ενδεχόμενο reunion), ενώ τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας στη Σουηδική τηλεόραση, ο Slash είπε ότι αυτός και ο Axl έχουν αφήσει πίσω τις διαφορές τους και είναι πάλι φίλοι. Λίγες μέρες αργότερα, δηλώσεις του Steven Adler μιλούν για ενδεχόμενο επανασύνδεσης, καθώς όπως λέει «το χρωστάνε στους φανς τους».

Το τελευταίο διάστημα όλο και πυκνώνουν οι δηλώσεις σχετικά με το περίφημο reunion, και πλέον όχι μόνο από τα πρώην μέλη του συγκροτήματος, αλλά και από άλλους μουσικούς ή ανθρώπους του περιβάλλοντός τους. Και το κερασάκι στην τούρτα: η αλλαγή του logo στην επίσημη σελίδα των Guns ‘n’ Roses, ανήμερα τα Χριστούγεννα, με το παλιό τους να φιγουράρει και πάλι, όπως τότε, τις παλιές καλές εποχές... Μήπως η αναμονή πλησιάζει στο τέλος της;

27.12.15  Πηγή: ultimateclassicrock.com

Εφη Δρογουτη
20:00 - 23:00

 • 23:00 - 00:00
  Χριστοφορος Γεωργιου
  X-treme Metal Zone
 • 00:00 - 01:00
  ΝΙΚΟΣ ROXX ZTAR ΔΑΛΑΜΠΥΡΑΣ
  ΑΘΛΙΟΣ X
 • 01:00 - 07:00
  1055Rock Overnight
ad banner ad banner
ad banner ad banner ad banner