Embrace The Paradox: «Θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο ότι υπάρχει και η metal σκηνή στην Ελλάδα»

Oι Εmbrace the Paradox είναι μια μπάντα της Θεσσαλονίκης. Τα μέλη της συναντήθηκαν το 2013 και ξεκίνησαν το πρώτοHeartcore Festival με την Straight from the Heart Records.Στόχος τους είναι να αναδείξουν την μοντέρνα metal σκηνή της Ελλάδας.Θα τους απολαύσουμε στο φετινό Heartcore Festival, που καταφθάνει 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, στο Principal ClubTheater. Για το ποιόν τους, το φεστιβάλ και την μουσική μίλησαν στην εκπομπή You Rock, με άμεσο στόχο το ακροατικό κοινό του 1055rock.

Τι είναι το Heartcore Festival;

Λοιπόν το Ηeartcore Festival είναι ένα φεστιβάλ που το διοργανώνει η Straight from the Heart Records, που είναι και η εταιρεία μας. Στην ουσία θέλαμε να κάνουμε κάτι γιατί βλέπουμε πως ο κόσμος κλείνει προς το μοντέρνο μέταλ, ώστε να μπορέσουμε να ενώσουμε όλη αυτή τη σκηνή, διότι στην Ελλάδα δεν είναι συσπειρωμένη. Θέλαμε να τη μάθει ο κόσμος. Να μάθει... πως υπάρχει και αυτό το παρακλάδι του metal και είναι πολύ καλό.

Βλέπετε ότι έχει αποτέλεσμα αυτό;

Ναι! Πέρυσι το φεστιβάλ πήγε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε!

Έχετε παράδοση σε αυτή τη μουσική;

Όχι δεν έχουμε και γενικά σαν χώρα δεν έχουμε. Εμείς είμαστε λίγο του old school metal, χωρίς αυτό να είναι κακό απαραίτητα. Άλλωστε ο καθένας ακούει ό,τι του αρέσει, αλλά όχι δεν έχουμε παράδοση. Είναι μια σκηνή που βρήκε πρόσφορο έδαφος το 2008-2009, μετά έσβησε, και μετά το 2014 άρχισε ξανά να ανεβαίνει.

Σας έχει δυσκολέψει αυτό; Αν ναι, στη Θεσσαλονίκη είναι πιο εύκολο σε σχέση με την Αθήνα;

Ναι σε πολύ μεγάλο βαθμό μάλιστα. Υπήρχαν πάρα πολλές δυσκολίες. Η πρώτη και βασικότερη είναι το πως θα πείσεις τον κόσμο ότι αυτό που κάνεις... αξίζει να το ακούσει. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο από πλευράς κόσμου, αλλά πιστεύω το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι πιο θερμό και πιο ενωμένο πλέον.

Στα live σας έρχονται μέλη από άλλες μπάντες να σας ακούσουν;

Εννοείται! Είμαστε όλοι σαν μια παρέα. Έρχονται όλοι να μας στηρίξουν όπως και εμείς πάμε σε δικά τους live. Το καλύτερο πράγμα είναι να στηρίζεις τις local μπάντες.

Στο δεύτερο φεστιβάλ θα υπάρξουν και μπάντες από το εξωτερικό;

Ναι! Από Τουρκία, Γερμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και πολλές ακόμη.

Ήταν εύκολο να τους προσεγγίσετε;

Γενικότερα, για να μιλήσεις στις μεγάλες μπάντες είναι λίγο επίφοβο. Σκεφτεσαι... αυτοί έχουν τόσα χρόνια καριέρας, έχουν μεγάλο κοινό, αλλά πραγματικά η κατανόηση που δείχνουν αυτές οι μπάντες για τη local σκήνη και η όλη φιλοσοφία τους είναι τεράστια. Δεν το περιμέναμε με τίποτα. Χαιρόμαστε πολύ που θα έρθουν στο φεστιβάλ, γιατί κι εμείς τους εκτιμάμε πολύ και τους ακούγαμε από πιτσιρικάδες.

Τι μας λέει το τραγούδι «Aς above to below»;

Το τραγούδι είναι περισσότερο θρησκευτικού και πολιτικού περιεχομένου. Μιλαέι για το που πιστεύει ο άνθρωπος, πως είναι να πιστεύει και αν αυτό είναι καλό ή κακό, κατά τη δική μας άποψη πάντα.

Έχετε κάποια δισκογραφική δουλεία;

To 2015 ήταν η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά. Ήταν ένα split που κάναμε με τους Kin Beneath Chorus που είναι πολύ καλοί μας φίλοι. Ήταν τρία κομμάτια, που κάθε μπάντα κυκλοφόρησε από την Straight from the Heart Records. Τον περασμένο Οκτώβρη βγάλαμε το πρώτο μας full άλμπουμ με τίτλο «Eve's Mind Prevail», το οποίο έχει οχτώ κομμάτια μέσα.

Πόσες μπάντες συμμετέχουν και πως μπορεί ο κόσμος να έρθει στο φετινό Heartcore Festival;

Συνολικά 24 μπάντες θα είναι και θα ξεκινάμε από νωρίς το απόγευμα. Θέλω να πω στον κόσμο που μας ακούει να μην τον τρομάζει αυτό γιατί δεν θα βαρεθεί ούτε ένα λεπτό. Θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, αλλά αυτό το κρατάμε για έκλπηξη. Η τιμή εισητηρίου ξεχωριστά είναι στα 12 ευρώ και η τιμή του διημέρου είναι στα 20 ευρώ και μπορούν να τα προμηθευτούν απόStereodisc, 126 Clothing store, The Nephilim Music Store και από το Vida Pirata Tattoo.

Τι περιμένετε από το δεύτερο φεστιβάλ;

Οι προσδικίες μας σίγουρα είναι να έρθει περισσότερος κόσμος. Στην ουσία θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο την έννοια του «support your locals bands». Όλο αυτό το κάνουμε για να δείξουμε πως υπάρχει καλή σκήνη και στην Ελλάδα και να ζήσουμε όλη την εμπειρία σα να είμαστε σε ένα Ευρωπαικό Φεστιβάλ και χωρίς να πρέπει να ζηλέψουμε κάτι από ένα Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ.


Μέλη συγκροτήματος:

Vocals - Thanos
Guitar - Tasos
Guitar - Ilias
Drums - Giorgio
Bass - Haris


https://www.facebook.com/pg/EmbraceTheParadox/about/?ref=page_internal

https://www.facebook.com/events/1727407554180600/

Γιωργος Βαβουρας
Πρωινή Σύγκλητος
07:00 - 09:00

 • 09:00 - 12:00
  Αλεξης Αναστασιαδης - Νικος Δαλαμπυρας
  Άθλιοι γιοί
 • 12:00 - 15:00
  Λινα Αντωνιαδου
  #panta_allou
 • 15:00 - 18:00
  Αλεξανδρος Χαριζανης
  The Bondage Family
ad banner
ad banner ad banner