Δύσκολοι καιροί για Πρίγκηπες και η εποχή μας είναι αδυσώπητη στη καλλιτεχνική δημιουργία. Οι σημερινοί νέοι μουσικοί είναι ταλαντούχοι και δεξιοτέχνες,αλλά πολλοί απο αυτούς εχουν διαγράψει απο το λεξιλόγιό τους την έννοια ''Έμπνευση''.

Και τώρα τι μας περιμένει;Αν αποχωρήσουν και οι τελευταίοι επιφανείς του παρελθόντος, τι θα απογίνουμε;

Πως θα επιβιώσουμε χωρίς τους Βετεράνους;

Η αισιοδοξία εμφανίζεται στο το νέο άλμπουμ των DEPECHE MODE. Γνωρίζουν ότι οι τελευταίες τους κυκλοφορίες τους αποξένωσαν από ένα μερος των θαυμαστών τους. Το ''SPIRIT'' θυμίζει το ένδοξο παρελθόν τους, χωρίς να γίνεται απλά ένας αντιπαθητικός κλώνος. Αναζωογονούν τις παλιές σχέσεις με τους ακροατές τους και κρατούν άσβηστη τη φλόγα αναμονής γιά τις επερχόμενες συναυλίες.
Δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι τα τραγούδια έχουν πολιτική χροιά και κοινωνικά μηνύματα, να θυμίσω όμως ότι δεν αναμένουμε κάποιο μανιφέστο από το συγκρότημα και ούτε θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στην Ευρωβουλή οι DEPECHE(Λέτε να διαψευσθώ;). Μας τονίζουν,πάντως,με τους στίχους τους και το δικό μας μερίδιο ευθύνης ως προς τη διάλυση των κοινωνικών δομών και την αποσύνθεση των πάντων.
Τραγούδια που σε ανατριχιάζουν με την εναλλαγή των ρυθμών και το παιχνίδι μεταξύ αισιοδοξίας και θλίψης είναι τα ''Poison Heart'', ''You Move'',''Cover Me'',''So much Love''.. Synth Pop-Electro και η απαραίτητη δραματικότητα με τις εξομολογήσεις, το ψίθυρο και τις εντάσεις του εξαιρετικού DAVE GAHAN είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ασμάτων που θα αφομοιωθούν άμεσα στη μνήμη σου. Προσοχή! Το άλμπουμ απαιτεί απόλυτη προσοχή και συγκέντρωση και αν το ακούσεις στο βάθος και συνοδεύσεις με αυτό απλά την ημέρα σου, αγνοώντας την ουσία του, είναι σαν να εξατμίζεις τη γοητεία του. Δεν νομίζω να θέλεις την αιώνια παραμονή σου στο σταθμό, χάνοντας το ταξίδι με το τρένο που ακούγεται στο ''Where's The Revolution'';
Τελικά οι εφηβικοί μας μουσικοί ήρωες δεν μας πρόδωσαν.Τουλάχιστον όχι όλοι. Αυτό είναι παρηγοριά που θα επουλώσει πληγές που βγάζουν ακόμη αίμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΑΛΕΑΣ

Κώστας Ταλέας

Non Stop Rock Music
00:00 - 08:00

 • 08:00 - 12:00
  Νικος Δαλαμπυρας
  Αθλιοι γιοι
 • 12:00 - 13:00
  Αλεξανδρος Χαριζανης
  The Bondage Family
 • 13:00 - 17:00
  Λινα Αντωνιαδου
  Drive Time
ad banner ad banner
ad banner