id !== 1) ? " - {$page->title}": ''?> 1055 Rock<? $title ?>

To Out of time είναι το έβδομο στούντιο αλμπουμ των αμερικανών REM.
Κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου του 1991 και πρόκειται για ένα από τα αλμπουμ ορόσημα της δεκαετίας του 90.
Συνδιάζει επιτυχώς στοιχεία της rock pop, folk αλλά και της κλασικής μουσικής, απόρροια των προηγούμενων άλμπουμ του συγκροτήματος. Το single προπομπός ‘’Losing my Religion’ έγινε μεγάλη επιτυχία και στις δύο πλευρές του ατλαντικου. Το συγκρότημα δεν έκανε περιοδεία για να στηρίξει την κυκλοφορία παρά μόνο μερικές τηλεοπτικές εμφανίσεις ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και σε κάποια φεστιβάλ.

Το αλμπουμ έφτασε στο Ν1 στις ΗΠΑ αλλά και στην Μ. βρετανία. Στη Γερμανία είναι το αλμπουμ τους με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, φτάνοντας περίπου τις 1,5 εκ κόπιες ενώ έγινε 5 φορές χρυσός.

2.Το Οut of time των Rem κυκλοφόρησε το 1991 και μαζί με το Automatic for the People που κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά είναι τα αλμπουμ που ανήγαγαν τους Rem σε super stars, κερδίζοντας τους νέους θαυμαστές και διατηρώντας όλους τους υπόλοιπους. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας αυτών των δύο αλμπουμ, το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και με τους επόμενους.
Ένα ραδιοφωνικό show το χαρακτήρισε ως το πιο πολιτικό αλμπουμ που κυκλοφόρησε ποτέ, όχι βέβαια για το περιεχόμενό του αλλά για την συσκευασία του. Το πίσω μέρος της hard copy θήκης του CD, περιλάμβανε μια ψηφοφορία, την Rock The Vote που πίεζε τους γερουσιαστές να υποστηρίξουν ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στους πολίτες να εγγραφούν για να ψηφίζουν μέσω ταχυδρομείου. Αυτές οι αναφορές έπεσαν στο Κογκρέσο από χιλιάδες, και το νομοσχέδιο τελικά περάστηκε, οδηγώντας σε μια ιστορική εισροή νέων νεαρών ψηφοφόρων

Oι Rem ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις για το Οut of time τον Οκτωβριο του 1990 Mουδιασμένοι και κουρασμένοι μετά από την περιοδεία τους για το προηγούεμνο αλμπουμ οι REM άφησαν στην ακρη τις ηλεκδτρικές τους κιθάρες και πειραματίστηκαν με άλλα μουσιικά όργανα. Αν και το Loosing my Relegion παραμένει ίσως το πιο τέλειο pop τραγούδι τους, το ίδιο σχεδόν τέλειο είναι και το Half a World Away, ενώ το, Near Wild Heaven με Beach Boys- vibes σου αφηνει μια αισιόδοξη διάθεση. Ολο το αλμπουμ είναι γεμάτο με cellos και βιολιά και ένα σοφιστικέ στυλ που κανένα προηγούεμνο τους αλμπουμ δεν είχε. To Out of Time τους χάρισε τρία Grammy το 1992, Καλύτερο alternative μουσικό αλμπουμ και δύο για το Losing my Religion.

Μέχρι το 1990 οι αμερικανοί Rem ήταν ήδη σημαντικοί αφού είχαν κυκλοφορήσει 6 αλμπουμ. Το Out of time ,το 1991 τους έκανε απλά τεράστιους. Στο ολο σοφιστικέ στυλ του album έρχεται η απόλυτη ανατροπή με το Country Feedback. Eίναι το αλμπουμ που έχει το shiny Happy People με την Kate Pierson των B52s η οποία συμμετέχει και στο Me in honey, to Τexarcana το οποίο έγραψε εξολοκλήρου και τραγούδησε ο μπασίστας Mike Mills και το Radio Song με την συμμετοχή του ράπερ ΚRS One. (και μάλιστα το πώς κατάφεραν να κάνουν έναν μεγάλο ραπερ της εποχής να ακούγεται σαν κλόουν, είναι ανεκτίμητο από μόνο του). Εφτασε στο Ν1 και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού ενώ
Το 2014 το περιοδικό Time το έβαλε σε λίστα με τα 100 καλύτερα αλμπουμ όλων των εποχών.

Tracklist

 1. "Radio Song" (featuring KRS-One) – 4:12
 2. "Losing My Religion" – 4:26
 3. "Low" – 4:55
 4. "Near Wild Heaven" – 3:17
 5. "Endgame" – 3:48
 6. "Shiny Happy People" – 3:44
 7. "Belong" – 4:03
 8. "Half a World Away" – 3:26
 9. "Texarkana" – 3:36
 10. "Country Feedback" – 4:07
 11. "Me in Honey" – 4:06

Λίνα Αντωνιάδου

Cocktail
07:00 - 10:00

 • 10:00 - 13:00
  Aλεξης Αναστασιαδης - Δεσποινα Καραμουζα
  ΑΘΛΙΟΙ
 • 13:00 - 16:00
  Λινα Αντωνιαδου
  Drive Time
 • 16:00 - 19:00
  Εφη Δρογουτη
  Εκτός Τόπου & Χρόνου
ad banner ad banner
ad banner ad banner ad banner ad banner