2018 μία ακόμα rock n roll χρονιά.

Γράφοντας αυτό το δελτίο τύπου συνειδητοποίησα ότι είναι η 17η χρονιά που κάνω κάτι τέτοιο.
Δεκαεπτά φορές βρέθηκα να προσπαθώ να παρουσιάσω το πρόγραμμα του 1055rock, για τη νέα σεζόν.
Σας διαβεβαιώ είναι μια διαδικασία καθόλου βαρετή, η οποία εμπεριέχει σκέψη, σχεδιασμό και όραμα για το μέλλον του ραδιοφώνου.

Πριν μπω στην παρουσίαση του προγράμματος της νέας σεζόν, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Ακούγεται μαρκετίστικο, αλλά για εμένα είναι σημαντικό και το κάνω από καρδιάς. Σας ευχαριστώ που μας ακούτε, σας ευχαριστώ που μας ανέχεστε, σας ευχαριστώ που έχετε γίνει πειραματόζωα σε όλες τις εκμφάνσεις μας ως ραδιοφωνικός σταθμός. Σας ευχαριστώ που έχετε τη συχνότητα μας κολλημένη στο ραδιόφωνο σας, και την ιντερνετική μας διεύθυνση στον υπολογιστή σας.

Κατά καιρούς ο 1055 πειραματίζεται με διάφορα μοντέλα ραδιοφώνου. Είναι αλήθεια ότι τις τελευταίες σεζόν, βγήκαμε από τον δρόμο του αυστηρά μουσικού σταθμού, και το ρίξαμε στην ... πλάκα. Χρησιμοποιήσαμε περισσότερο λόγο, περισσότερο χιούμορ, λίγο περισσότερο από όλα. Βρήκαμε ότι είστε δεκτικοί στον περισσότερο λόγο, και έτσι όλο και περισσότερο εστιάζαμε στον λόγο – δεν παρατήσαμε τη μουσική σε καμία περίπτωση – και στην τέχνη του καλού, αλλά ομιλητικού ραδιοφώνου.

Μου αρέσει το ραδιόφωνο που μιλάει, μου αρέσει το ραδιόφωνο που είναι μέσα στην κοινωνία και ασχολείται με θέματα που απασχολούν όλους. Αλλά είναι αυτή η αποστολή μας; και τι θα απογίνει η ραδιοφωνία; ένα άθροισμα συχνοτήτων που θα μιλάνε για τα ίδια, είτε με σοβαρό είτε με χιουμοριστικό τρόπο, και απλά θα έχουν διαφορετική μουσική υπόκρουση;
Έτσι αποφάσισα να στρίψω το καράβι (μην κάνετε κριτική για την επιλογή λέξεων, είμαστε ναυτικός λαός, και πάντα ήθελα να γίνω καπετάνιος) που ονομάζεται 1055rock προς πιο παραδοσιακές κατευθύνσεις – που όμως πλέον είναι απούσες από το μοντέρνο ραδιόφωνο.Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που από πλευράς γνώσεων, ο χειρότερος τους είναι πολύ καλύτερος από εμένα. Μία τύχη που τις τελευταίες σεζόν είχα την ατυχία να την παραμερίσω. Παραγωγοί που ξέρουν την ροκ μουσική σε τέτοιο βαθμό που αν υπήρχε σχολή της ροκ, θα έπρεπε να διδάσκουν εκεί. Αυτό λοιπόν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα θα το εκμεταλευτώ στο έπακρο. Θα χρησιμοποιήσω τις απίστευτες γνώσεις ενός από τους καλύτερους ροκ djs της

Ελλάδας που ονομάζεται Γιώργος Γαλάνης, την μύτη για τα μουσικά περίεργα της Λίνας Αντωνιάδου, την ικανότητα της Έφης Δρογούτη να θυμάται καλύτερα από όλους τη μουσική ιστορία του 1055, την ροκ βιβλιοθήκη που ονομάζεται Κώστας Ταλέας, τις απίστευτες γνώσεις στην ελληνική σκηνή του Θωμά Αρβανίτη, την ικανότητα του Κυριάκου Μπέρτου να διαβάζει το σημερινό κοινό, την εμμονή του Αλέξανδρου Λαμπρίδη με το Αμερικάνικο Punk, και φυσικά το απίστευτο μουσικό βάθος του Νίκου Δαλαμπύρα που όμως αρέσκεται να το καλύπτει πίσω από την μανία του για τη Glam Rock.
Την μεταλλική μανία του Χριστόφορου Γεωργίου και της Αρετής Βαλαβανοπούλου.
Αλλά δε σταματάω εκεί. Το ραδιόφωνο δεν χρειάζεται μόνο μουσικές γνώσεις για να επιβιώσει... χρειάζεται την σχεδόν στρατιωτική τάξη της Δέσποινας Καραμουζά, την (έτσι και έτσι) χιουμοριστική πινελιά (για φέτος) τον Αλέξανδρου Χαριζάνη, και ... την παρουσία απλά του Θανάση Λαμπρίδη.
Εφέτος έχουμε και μεταγραφές (οπότε και δε μπορώ να πω καλά, ή.. κακά λόγια, θα χαλάσω την έκπληξη) και κάποιες ίσως ηχηρές απουσίες.
Όπως και να έχει ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω το πρόγραμμα της νέας ραδιοφωνικής σεζόν... (ήχος από drums τύπου σε πάνε στην γκιλοτίνα στην εποχή της Γαλλικής Επανάστασης):

ΔΕ- ΠΑ

07.00 - 09.00 Πρωινό Cock - tail (αυτοί το λένε coctail)
Κώστας Τζαντζαράς - Γιάννης Δασκάλου
Ναι ο Κώστας Τζαντζαράς επιστρέφει για (έχω χάσει το μέτρημα) φορά!
Και όλοι έχουμε τα δάκτυλα μας σταυρωμένα να βγάλει τη σεζόν!
Μαζί του ο Γιάννης Δασκάλου, που είναι και παιδί από σπίτι, και
ξέρει και τέννις.

09.00 - 13.00 Άθλιοι Γιοι Plus - για 13η χρονιά

Αλέξης Αναστασιάδης & Νίκος Δαλαμπύρας.
Στρατηγός η Δέσποινα Καραμουζά.
στον ρόλο του μικρού πρίγκιπα ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης

13.00 - 17.00 Λίνα Αντωνιάδου - Drive Time
Λίνα Αντωνιάδου

17.00 - 20.00 Γιώργος Γαλάνης (μετά από 15 χρόνια, ακόμα δεν έχει βρει όνομα)

20.00 - 23.00 Έφη Δρογούτη - Εκτός Τόπου και Χρόνου

23.00 - 01.00 (Δευτέρα με Πέμπτη) - 1055rock X: Αρετή Βαλαβανοπούλου /Χριστόφορος Γεωργίου

23.00 - 01.00 (Παρασκευή) Party Zone

ΣΑ-ΚΥ

07.00 - 10.00 Weekend Mornings

10.00 - 14.00 Κώστας Ταλέας - Ιστορίες για πόπερς και ρόκερς

14.00 - 18.00 Θωμάς Αρβανίτης - Sex , drums and rock n roll

18.00 - 22.00 Κυριάκος Μπέρτος - Disconnected

22.00 - 01.00 Σάββατο : Party Zone
Κυριακή : Παίζει μόνο του.

01.00 - 07.00 Συνήθως παίζουμε καλή ήσυχη μουσική.

Αυτά, τα λέμε στις 27 του Αυγούστου.
Αλέξης Αναστασιάδης

Εφη Δρογουτη
20:00 - 23:00

 • 23:00 - 00:00
  Αρετη Βαλαβανοπουλου
  1055Rock X
 • 00:00 - 01:00
  Αρετη Βαλαβανοπουλου
 • 01:00 - 07:00
  1055Rock Overnight
ad banner
ad banner ad banner